Jollas www.jollas.net
InfoHistoriaKartatKuvatPalaute

Asuminen
Liikenne
Palvelut
Luonto

Info - Palvelut

Palveluita Jollaksen alueella on aina ollut niukahkosti tarjolla ja suurimman osan peruspalveluista joutuu hakemaan lähimmillään Laajasalon keskustasta. Työpaikkojen määrä Jollksessa 1990-luvun lopulla oli noin 350, mikä on alle kaksi prosenttia Laajasalon peruspiirin tyäpaikoista. Seuraavassa joitain palveluita, joita Jollaksen asukkaille on tarjolla nyt 2000-luvulla.


Kauppa

Jollaksessa on yksi varsinainen elintarvikekauppa, Valintatalo, joka toimii Jollaksentien ja Takilatien risteyksessä osoitteessa Jollaksentie 35. Kesällä 2004 koko Siwan rakennus purettiin pois ja tilalle nousee uusi kauppa.

Lisäksi Jollaksessa käy kauppa-auto Vankkuri, jonka reitit ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.vankkuri.fi


Kirjastoauto

Jollaksessa käy Helsingin kaupunginkirjaston kirjastoauto kerran viikossa. Reittikartat ja aikataulut löytyvät Helsingin kaupunginkirjaston kotisivulta.


Koulut

Puuskaniementie 21:ssä on vajaan 300 oppilaan Poikkilaakson ala-aste.

Puuskakuja 14:ssa on toiminut 1980-luvun alkupuolelta lähtien Snellman-korkeakoulu, jossa on mahdollisuus opiskella mm. taidelinjalla, biodynaamisella linjalla, sekä suorittaa yleisopintoja.

Jollaksentie 89:ssä toimii S-ryhmän koulutus- ja oppimiskeskus Jollas Instituutti


Päiväkodit

Jollaksessa toimii tällä hetkellä ainakin kaksi lasten päiväkotia. Vanhempi, 1980-luvun loppupuolella valmistunut, osoitteessa Parkkitie 2 ja uudempi, 1990-luvulla valmistunut, osoitteessa Jollaksentie 67. Lisäksi Jollaksen kartanolla on päivähoitotoimintaa.


Uimarannat

Jollaksen alueella on kaksi yleistä, Helsingin kaupungin ylläpitämä uimarantaa. Toinen sijaitsee Jollaksentien varrella, Sarvaston lahdella ja toinen Länsi-Jollaksessa, Furuvikissa.

 

[Info] [Historia] [Kartat] [Kuvat] [Palaute]

Päivitetty 20.10.2004
Sivustokartta  |  Tietoja sivustosta