Jollas www.jollas.net
InfoHistoriaKartatKuvatPalaute

Asuminen
Liikenne
Palvelut
Luonto

Info - Asuminen

Jollaksen asukaslukumäärä 1.1.2003 oli 2927 henkilöä. Määrä on noussut nopeasti koko 90-luvun ajan, kun vielä lähes koko 70-luvun se oli lievässä laskussa. Tosin poikkeuksellisesti vuodesta 2002 väkiluku on laskenut parilla kymmenellä. Rauhallinen ja merellinen asuinympäristö houkuttelee nykyisin monia ja alueen arvokkaita luontoalueita kaavoitetaankin yhä enemmän juuri asuinrakentamiselle.

Helsingin seudun aluesarjan arvioiden mukaan 1.1.2011 olisi Jollaksen asukasluku 3590 henkilöä. Ennuste on laskenut jonkin verran parin vuoden takaisesta. Tarkat asukasluvut Jollaksesta vuosilta 1965 - 2000 näet Jollaksen historian asumisosan kaaviosta. Myös Helsingin seudun aluesarjat tarjoaa ajankohtaista tietoa koko Helsingin seudun asukasluvun kehittymisestä ja ennusteista.

Yleisin asumismuoto Jollaksessa on aina ollut omakotitaloasutus. Viimeisen vuosikymmenen aikana alueelle on kuitenkin rakennettu runsaasti uusia asuntoja, joista suuri osa on rivi- ja pienkerrostaloissa. Vuoden 1999 lopussa Jollaksen yli 1000 asunnoista yli puolet oli omistusasuntoja, vaikka 1990-luvulla onkin asuntoja rakennettu paljon myös vuokralle. Jollaksen asuntokunnat ovat suuria ja asuntojen koko ja asumisväljyys ylittävät Helsingin keskiarvon. Lapsiperheiden määrä ylittää huomattavasti Helsingin esikaupunkialueiden keskiarvon.

 

[Info] [Historia] [Kartat] [Kuvat] [Palaute]

Päivitetty 9.6.2003
Sivustokartta  |  Tietoja sivustosta