Jollas www.jollas.net
InfoHistoriaKartatKuvatPalaute

Asuminen
Liikenne
Palvelut
Elinkeinot
Paikannimiä

Historia - Liikenne

Merellisen ja kovin syrjäisen sijaintinsa vuoksi on Jollakseen ollut aina hiukan rajoiteusti kulkuyhteyksiä. 1700-luvulla oli ainoa tieyhteys kylätie Laajasalosta Degerön kartanolta kapean kannaksen kautta Tammisaloon ja sieltä edelleen Herttoniemeen. Siltoja Laajasalosta ei ollut ja pääyhteys Helsinkiin kulki meritse.

Siltayhteydet Laajasalosta Herttoniemeen ja Tammisaloon rakennettiin 1870-luvulla. Höyryveneliikenteen alkuaikoina, 1800-luvun lopulla, niiden paikallisliikennereitit kulkivat Laajasalon kartanoiden kautta. Kauppatorin rannasta pääsi 1900-luvun alussa kesäisin vuorolaivayhteyksillä Laajasaloon. Talvisin kuljettiin useimmiten raitiovaunulla Kulosaareen ja sieltä jään yli Laajasalon puolelle. Sähköraitiotie Kulosaareen lopetettiin 14.2.1951.

Vuodesta 1937, kun raitiotieyhtiö osti liikenneoikeudet Laajasaloon, Herttoniemeen ja Santahaminaan, saattoi Laajasalosta kulkea ns. esikaupunkilinjalla päivittäin töissä Helsingissä. Jollakseen kulkevan HKL:n bussin linjatunnus oli ensin 36 ja se muutettiin 1.1.1966 tunnukseksi 85.

Metroliikenne alkoi 1.6.1982 välillä Itäkeskus - Hakaniemi. Loppuvuodesta saatiin rataa käyttöön Rautatieasemalle asti ja metroliikenne laajeni kokopäiväiseksi. Tämän jälkeen Jollaksen ja Rautatieaseman väliä liikennöinyt bussi nro 85 muutettiin kulkemaan metron liikennöimisaikana ainoastaan väliä Jollas - Herttoniemen metroasema. Jatkoyhteydet Herttoniemestä keskustaan ovat siitä lähtien sujuneet metrolla.

Lisätietoja Helsingin raideliikenteestä ja sen historiasta mm. Suomen raitioseuran sivuilta.

 

[Info] [Historia] [Kartat] [Kuvat] [Palaute]

Päivitetty 9.6.2003
Sivustokartta  |  Tietoja sivustosta